Verksamheten

Detta händer på förskolan

Vi har samling varje dag som innehåller alltifrån musik, dans till sagor och matematiska utmaningar. Vi går ut en-två gånger per dag och går på skogsutflykt ungefär en gång i veckan. Flera gånger per termin åker vi på utflykt till museum och teatrar (även de yngsta barnen). Sagolundsloppet, luciafirande, Nobelmiddag, halloweenfest, påskfirande och tomtebesök är andra roliga inslag under året.


Den dagliga verksamheten

Så här kan en vanlig dag se ut på Sagolunden:

  • 08:00 - frukost
  • 08:30-10:00 - utevistelse
  • 10:15 - samling
  • 10:30 - planerad utbildning
  • 11:30 - lunch
  • 12:00 - vila
  • eftermiddag - planerad utbildning och lek
  • 14:30 – mellanmål

Lokalerna och gården

Förskolan byggdes 1991 och utgörs av två stora allrum, ett litet kök för beredning av mat och ett antal mindre rum per avdelning för pyssel, utklädningslekar, bokläsning och legobyggande. Eftersom barngrupperna är små blir det inte lika stimmigt som det lätt blir med många barn på samma yta. Det finns alltid dörrar att stänga om sig om man vill vara i fred eller leka två.

Gården är förhållandevis liten, men här finns ändå plats för mycket lek i sandlådan, vid lekbilen, huset och tankstationen. Sedan hösten 2019 har vi även tillgång till skogen som ligger precis bredvid förskolan. Detta området har barnen själva fått utforma tillsammans med pedagogerna till sin egen skogsgård. Vi går även ofta på utflykter till skogsområden i närheten, lekplatser och lokala ankdammen och åker gärna pulka i backen utanför under snöiga vinterdagar


Maten

Vi får lunchmat levererad från en cateringfirma. Eftersom det är vi föräldrar som anlitar cateringfirman så finns det möjlighet att påverka vilken mat barnen ska äta. Vi vill att maten ska vara så ekologisk så möjligt och gärna närproducerad. Varje dag finns givetvis specialkost för vegetarianer, allergiker och dylikt.


Familjeträffar

Vi har även ett antal familjeträffar varje år då även föräldrar och syskon är välkomna. Höstterminen startar med en fullspäckad lägerhelg och därefter väntar bland annat drop-in-fika, luciafiranden, vårutflykt och sommarfest på gården.